vrijdag 13 juli 2012

En neemt u dan nu Joran van der Sloot tot uw wettige echtgenoot?


Het lijkt zo ver te zijn: onze eigen Joran gaat trouwen! Na Willem-Alexander en Máxima, Raffie en Sylvie en Wesley en Yolanthe krijgen we een volgend sprookjeshuwelijk. Dit keer niet in de Nieuwe Kerk in Amsterdam of op het zonnige Ibiza, maar in de zwaarbewaakte Piedras Gordas-gevangenis in Peru. Geen huwelijksreis naar Miami, maar een rondje over een binnenplaats, bekeken door zwaarbewapende bewakers. En Joran is geen prins of topvoetballer, waardoor hij ook geen dames van het kaliber Máxima, Sylvie of Yolanthe zal gaan trouwen. Maar wie dan wel? De identiteit van de gelukkige wordt voor haar eigen veiligheid geheim gehouden. Ik hoop van harte dat het één van deze volgende tien wordt.



Griselda Blanco


Griselda Blanco groeide op in Cartagena, Colombia, in de jaren 50. Op haar elfde kidnapte ze een leeftijdsgenootje voor losgeld en toen ze dat niet kreeg haalde ze de trekker over. Van haar veertiende tot haar twintigste was ze prostituee. Vervolgens vertrok ze naar New York, waar ze in 1975 betrokken was bij de grootste cocaïne-zwendel tot dan toe, maar ze ontsnapte op tijd naar Colombia. Niet veel later ging ze in Miami wonen, waar ze uitgroeide tot 'The Godmother'. Als één van de kopstukken in de 'Cocaine Cowboy Wars' verdiende ze acht miljoen dollar per maand en liet ze naar schatting tweehonderd vijanden uit de weg ruimen.
     Vervolgens overleefde ze enkele moordaanslagen van rivaliserende bendes, waarna ze vertrok naar Californië. In 1985 werd ze daar ingerekend en verdween ze tot 2004 in de cel. Ondertussen runde ze haar drugskartel en liet ze haar ex-man nog even doodknallen samen met al haar kinderen, behalve haar oogappeltje Michael Corleone Blanco (zo heet ie echt!). Na haar vrijlating is haar verblijfplaats een mysterie, ze is voor het laatst gesignaleerd op Bogota Airport in 2007, waar een foto van haar gemaakt werd.


China P. Arnold


China P. Arnold werd in 2008 wereldnieuws nadat ze haar 28-dagen oude baby twee minuten in een magnetron gestopt had. Ze wilde niet dat haar ex-vriendje zeggenschap over haar dochter zou krijgen en zag geen andere oplossing dan de jonge Paris op te bakken. Arnold bracht het kind een dag later (!) naar het ziekenhuis, waar ze stierf. China was al geen onbekende bij de politie, in 2000 werd ze veroordeeld voor ontvoering en in 2002 voor het vervalsen van officiële documenten. De rechter en de jury waren het flink beu met China P. Arnold en zetten haar afgelopen jaar voor de rest van haar leven achter de tralies.



María de Jesús González


María runde samen met haar zus Delfina het 'Bordeel van de Hel'. De zusters bezaten een afgelegen ranch in Mexico en plaatsten vacatures in kranten voor meisjes die hen konden helpen in het huishouden. Zodra deze meisjes arriveerden werden ze aan de heroïne gezet en gebruikt als hoeren. Als ze ziek, zwak, lelijk of oud werden belandden ze in een massagraf. Ook klanten die veel geld bij zich hadden overleefden hun seksuele avontuurtje niet. Toen de zusjes in 1964 werden betrapt en er elf mannen, tachtig vrouwen en een aantal foetussen dood werden gevonden op de ranch verklaarde María dat ze 'niet goed tegen het eten hadden gekund'. Delfina overleed tijdens haar gevangenisstraf van veertig jaar, María is inmiddels vrij en van de radar verdwenen.



Stacey Castor


De bijnaam 'Black Widow' doet weinig goeds vermoeden. In 1999 vergiftigde ze haar man Michael Wallace in de kerstperiode, hij haalde het nieuwe millennium net aan en overleed aan wat een ziekte leek te zijn. Vervolgens trouwde ze in 2003 met David Castor en nam zijn achternaam aan. David Castor wist niet dat hij twee jaar later, op verzoek van Stacey, in het graf naast dat van Wallace zou liggen. 
     In 2005 belde Stacey Castor de politie van Clay, New York, omdat haar man zich na een ruzie had opgesloten in zijn kamer en al een dag nergens meer op reageerde. De politie trapte niet veel later de deur in en zag David liggen, dood. Naast hem een lege fles antivries. De rechercheurs dachten aan zelfmoord, maar vonden vingerafdrukken van Stacey op de fles antivries en kregen argwaan. Ze plaatsten videocamera's op de plek waar David Castor en Michael Wallace zij aan zij lagen begraven. Als Stacey echt zoveel van haar mannen hield, zou ze vast wel vaak op bezoek gaan bij hun graven. Ze is nooit op komen dagen.
     De rechercheurs besloten het lichaam van Wallace op te graven en te testen op vergif. Wallace bleek sporen van antivries in zijn lijf te hebben. Terwijl de bewijzen zich opstapelden wilde Castor in 2007 haar dochter Ashley spreken over het hele gebeuren. Om haar op te vrolijken gaf ze haar een glaasje sterke drank, wat ze anders nooit deed. Zeventien uur later werd Ashley in coma in haar bed gevonden, met naast haar een briefje waarin ze de moord op haar vader en haar stiefvader bekende. Helaas voor Stacey werd Ashleys leven gered en vertelde ze dat haar laatste herinnering was dat ze een glas drank van haar moeder kreeg... Stacey Castor verdween voor minstens 51,5 jaar achter de tralies.



Waltraud Wagner


Leidster van de 'Lainz Angels of Death'. Dat klinkt niet goed en dat is het ook niet. Waltraud Wagner werkte  als verpleegster in het Lainz-ziekenhuis in Wenen toen ze in 1983 haar eerste moord pleegde, op 23-jarige leeftijd gaf ze een patiënt een overdosis morfine. Al gauw begon ze het fantastisch te vinden te kunnen bepalen over leven en dood en besloot ze nog heel wat stappen verder te gaan. Ze vond drie handlangers, Maria Gruber, Irene Leidolf en Stephanija Meier, met wie ze een geheim 'doodspaviljoen' creëerde in een verlaten ruimte van het ziekenhuis.
     De 'Angels' begonnen te experimenteren en vonden al gauw de ideale methode om hun hulpeloze slachtoffers te vermoorden en daarmee weg te komen. Ze hielden de neuzen van de patiënten dicht, terwijl ze hun monden volgoten met water, waardoor ze verdronken in hun ziekenhuisbed. De 'symptomen' van deze doodsoorzaak kwamen wel vaker voor onder oudere patiënten, waardoor niemand argwaan kreeg. Tot de dames na zes jaar in een dronken bui in de kroeg begonnen op te scheppen over alle moorden die ze hadden gepleegd. Waltraud Wagner en haar vriendinnen gaven in de rechtbank 49 moorden toe, terwijl hun totale aantal slachtoffers geschat wordt op tweehonderd. 


Natasha Oldfield


Natasha Oldfield stond samen met haar toenmalige vriend James Watt aan het hoofd van het gezin dat de Britse 'caricature of the neighbours from hell' vormde. Ze hielp mee aan het gevangen houden, vernederen, martelen, onthoofden en in stukken snijden van de in 2009 dood gevonden Michael Gilbert. Gilbert leefde jarenlang gevangen in het huis van de familie Watt, waar hij met een ketting vastgeketend zat aan zijn bed. Dat was het ergste nog niet, Oldfield en enkele familieleden staken hem met messen, sloegen hem met een honkbalknuppel, beschoten hem met een luchtbuks, dwongen hem zijn eigen urine te drinken en in kokend water te gaan staan. Terwijl ze dat alles filmden.
     Watt, Oldfield en de rest van de 'neighbours from hell' werden opgepakt nadat delen van Gilberts lichaam waren gevonden en kwamen voor de rechter. Die gaf James Watt geen levenslang, omdat deze dat als een 'badge of honour' zou ervaren, hij verdween voor 36 jaar achter slot en grendel. Van de overige daders kreeg Natasha Oldfield de langste straf: achttien jaar cel. Ze durfde zelfs nog in beroep te gaan, maar haar beroep werd direct afgewezen.




Tracey Wigginton


'The lesbian vampire killer'. Tracey Wigginton leidde, samen met haar toenmalige vriendin Lisa Ptaschinski en  twee andere vrouwen de 47-jarige Edward Baldock naar een parkje in de buurt van de Brisbane River in Australië. Daar stak Wigginton hem 27 maal, met als doel vervolgens zijn bloed te kunnen drinken. Wigginton bekende en belandde levenslang in de bak, met als minimumduur dertien jaar. In 2006 viel ze een medegevangene en een cipier aan, maar toch kwam ze in januari van dit jaar op vrije voeten.


Sanna Sillanpää


Sanna Sillanpää was een doodnormale, onopvallende Finse IT-expert met een Master-diploma in Computerwetenschappen. Tot ze op 21 februari 1999 een schietclub in Albertinkatu binnenliep. Na even te oefenen met een pistool schoot ze daar in koele bloeden drie mannen dood. Eén aanwezige liet ze in leven, tegen hem zei ze op het moment dat ze de deur uitliep: "Dat is wat ze ons hebben geleerd op de FBI-academie, niet waar?" Vervolgens reed ze naar het vliegveld van Helsinki, dumpte ze haar pistool in een prullenbak en probeerde ze het land uit te komen. Ze werd echter net op tijd gearresteerd. Tijdens politieverhoren en rechtszaken heeft ze nooit meer een woord gezegd, niemand - behalve Sanna Sillanpää - weet tot op de dag van vandaag waarom ze moorden pleegde. Ze verdween in een Fins gekkenhuis.



Charlotte Mulhall


De Ierse Charlotte Mulhall en haar zeven jaar oudere zus Linda, bijgenaamd de 'Scissor Sisters', vermoordden in 2005 de Keniaanse immigrant Farah Swaleh Noor, omdat hij het deed met hun moeder. Charlotte stak hem neer met een Stanley-mes terwijl Linda zijn hoofd met een hamer bewerkte. Vervolgens sneden ze zijn penis eraf en onthoofdden ze hem. Linda nam het hoofd met de bus mee en begroef het in een veld, waarna ze het later opgroef en meenam in de schooltas van één van haar zoons, nadat ze het hoofd nogmaals enkele klappen had gegeven met een hamer. Vervolgens begroef ze het hoofd in een ander veld.
     Een been van Swaleh Noor werd drijvend in Dublins Royal Canal gevonden, waarna de politie de rest van zijn toegetakelde lijk op wist te duiken. De daders werden snel gevonden. Rechter Paul Carney noemde de moord 'de meest groteske die ik in mijn carrière heb meegemaakt' en gaf Charlotte levenslang, Linda vijftien jaar celstraf. In de gevangenis leek het Charlotte wel leuk bovenstaande foto te maken samen met een medegevangene, waarna ze onder extra zware bewaking werd geplaatst.


Sara Aldrete


Sara Aldrete, een Mexicaanse die op en af en toe net over de grens van de Verenigde Staten leefde, was fanatiek met hekserij en zwarte magie. Samen met sekteleider Adolfo Costanzo, een Cubaanse waarzegger, verkrachtte, martelde en vermoordde ze Mexicaanse drugsdealers tijdens Azteekse krijgsrituelen. De lichaamsdelen van de slachtoffers gebruikten ze voor hun 'religieuze' offers en rituelen. Sara werd door Costanzo benoemd tot zijn rechterhand en kreeg de bijnaam 'La Madrina' (dat, heel origineel, ook 'The Godmother' betekent). 
     Nadat in 1989 de Amerikaanse Spring Break-tourist Mark Kilroy verdween in het Mexicaanse Matamoras werd de sekte opgerold, waarbij Costanzo en enkele anderen overhoop geschoten werden. In het hoofdkwartier van het heksenclubje vond de recherche menselijk haar, schedels, tanden en hersenen plus een aantal grote potten waarin lichaamsdelen gekookt waren. Sara Aldrete kreeg dertig jaar celstraf en zal als ze die heeft uitgezeten in Amerika terechtstaan voor de moord op Kilroy.

Wat zou het toch mooi zijn als onze Joran zich, in voor- en tegenspoed, zal binden aan één van deze vrouwen. Tot de dood hen scheidt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten